Meghátrált a piacvezető közösségi oldal

Napjaink legnépszerűbb – ám legtöbb adatvédelmi kérdést felvető – közösségi hálója a Facebook meghátrálásra kényszerült Németországban, mivel jelentős mértékű bírsággal kellett volna szembenéznie.

A Facebookot a német adatvédelmi törvények megsértéséért tetemes összegű bírság fenyegette, ezért január végén hozzájárult, hogy a németországi felhasználók a kéretlen értesítésektől és kérésektől fokozottabban védhessék e-mail kapcsolataikat.

A csak Németországban több mint 10 millió felhasználóval rendelkező közösségi oldal beleegyezett, hogy megváltoztatja a Friend Finder (Találd meg a barátodat) szolgáltatást, annak érdekében, hogy ne lehessen bárkit elérni egy ismerős Facebook profilján keresztül. A szolgáltatás korábbi szabályai szerint ugyanis egy barát felhasználói fiókján keresztül bármikor meg lehetett tudni akár egy Facebook-ot soha nem használó barát e-mail címét is. A hamburgi adatvédelmi biztos kérte, hogy a Facebook szűntesse meg Németországban a Friend Finder szolgáltatást. Az adatvédelmi biztos és a közösségi háló szolgáltatója között januárban létrejött megállapodásban a Facebook vállalta, hogy folyamatosan tájékoztatja felhasználóit a Friend Finder jellemzőiről, valamint arról, hogy hogyan lehet az elérést letiltani, vagy a kapcsolatokat tárolni segítségével.

A Facebook ezzel rövid időn belül már a második olyan amerikai székhelyű internetes cég, amely módosítani kényszerült szolgáltatásának adatvédelmi jellemzőit a német törvények miatt. Mint ismeretes, az első a Google volt, melynek a közelmúltba több mint 20 millió német ház fényképét kellett törölnie a panorámaképes technológián alapuló Street View térképes szolgáltatásáról.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .