Adatvédelemi Nap 2011

Január 28-án lesz az Európai Adatvédelmi Nap, immáron ötödik alkalommal. Az idei évben az adatvédelmi biztos a közösségi adathálókkal kapcsolatosan tart konferenciát. Egyre több adatvédelmi kérdést vet fel a Facebook, annak különféle alkalmazásai és az azokkal kapcsolatos fejlesztések. Úgy gondoljuk, honlapunk olvasóinak is hasznos lehet e konferencia.

Az Európai Adatvédelmi Nap

2007-től minden év január 28-a az Európai Adatvédelmi Nap. Az Európa Tanács szerint nagy szükség van arra, hogy az európai polgárok tudatossága az alapjogok, így az adatvédelem terén is növekedjen. Sokszor nem vagyunk tisztában azzal, mely személyes adatainkat ki és milyen feltételekkel kezeli, és bizalmas adatainkat kinek adják tovább. Fontos, hogy mindenki megtudja, mit tehet személyes adatai védelmében, milyen jogai és kötelezettségei vannak személyes adataival kapcsolatosan. Fontos felhívni a veszélyt az állami szervek adatkezeléseire, az interneten, közösségi oldalakon folyó adatgyűjtésekre, illetve keretek között tartani a kamerás adatkezeléseket.

Adatvédelmi Nap 2011 konferencia

Az adatvédelmi biztos által megrendezésre kerülő konferencia ezúttal két napos lesz.

2011 Január 27. – “Első nap” – “Közösségi (Adat)hálók”

A konferencia előadói között meghallgathatjuk a szlovén, a cseh, a lengyel adatvédelmi biztos munkatársait, az Országos Rendőr Főkapitányság, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Tartalomipari Szövetség előadóit, valamint a szolgáltatói oldal képviselőit; Facebook, IWIW, Google, Randivonal.

2011 Január 28. – “Második nap” – Az Európa Tanács 108. Egyezményének 30. évfordulója”

Előadást tart az Európa Tanács emberjogi biztosa, a horvát, a moldáv, az ukrán és az albán adatvédelmi biztos és jeles magyar előadók.

A konferencia helye: „Aranytíz” 1051 Budapest, Arany János utca 10.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Belső adatvédelmi felelős képzés

A Sämling Kft. szervezésében két napos kiscsoportos adatvédelmi felelős képzést tart Dr. Kulcsár Zoltán adatvédelmi szakértő február 16-17-én.

A képzés tematikája és jelentkezési lap a

http://www.samling.hu/adatvedelmi_felelos_kepzes címen található.

Ha mélyen szeretné megismerni az adatvédelmi szabályozást, vagy cége belső adatvédelmi felelős kinevezésére kötelezett, ezt a képzést Önnek is ajánljuk.

Nyereményjátékok szervezésének adatvédelmi és jogi vonatkozásai

Az Infoszféra Kft. 2011. február 10-re tűzte ki a nyereményjátékokkal kapcsolatos rendezvény időpontját.

A szemináriumon az adatvédelmi törvényen és a direkt marketingre vonatkozó szabályokon keresztül megismerheti, milyen adatvédelmi és jogi kérdéseket vet fel egy nyereményjáték, és hogy e kérdésekre mi a megoldás.

Jelentkezni a http://infoszfera.hu/program.php?todo=details&vid=396 címen lehet.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .