Városfényképezés adatvédelmi kérdésekkel

A Microsoft Bing Maps Streetside szolgáltatásának európai bevezetése érdekében Németországban indulnak el májusban az utcákat fotózó első autók, azonban a bajor belügyminiszter kétségeit fejezte ki a szolgáltatással kapcsolatban, és annak betiltásán gondolkozik.

A bajor belügyminiszter legfőbb kifogása, hogy az amerikai cég a helyi polgároknak nem biztosít panaszbenyújtási lehetőséget. Véleménye szerint a hatékony adatvédelemmel összeegyeztethetetlen, ha a felvételek készítését megakadályozni kívánók jogilag nem léphetnek. A belügyminiszter kilátásba helyezte, hogy amennyiben a helyzet hamarosan nem kerül orvoslásra betiltja a városok fényképezését.

Amennyiben a Microsoft nem hajlandó a panaszaik benyújtására lehetőséget biztosítani, a belügyminiszter megtilthatja a készített képek megjelentetését, így csúszhat a szolgáltatás indítása.

A bajor belügyminiszter kifejtette, a fényképek utólagos törlése nem tudja megvédeni az emberek személyiségi jogait, mivel az adatokhoz bárki hozzáférhet, még ha csak néhány órát is voltak a világhálón. Az internet ugyanis nem felejt.

A Bajor Tartományi Adatvédelmi Biztos előre jelezte, hogy hátráltathatja a szolgáltatás elindítását, ha a társaság nem biztosít az embereknek panaszbenyújtási lehetőséget. Ezt azonban úgy tűnik, az amerikai óriáscég nem tartja fontosnak, mivel úgy hiszi, hogy az általa önként vállalat kötelezettségek elég garanciát jelentenek a személyes adataik védelmét fontosnak tartó, az adataik sorsát nyomon követő európai a polgárok számára is.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .