Tilos lehet a „Like” Németországban

A német Schleswig-Holstein tartomány adatvédelmi központja a Like gomb eltávolítását követeli a helyi intézményektől, ellenkező esetben pénzbírságot szabnának ki.

A központ vizsgálatai alapján arra következtetésre jutottak, hogy a Like-gomb ellenkezik a német távközlési törvény és adatvédelmi törvény előírásaival, ugyanis a Facebook-szolgáltatások használata során a felhasználói adatokat az Egyesült Államokba továbbítja a rendszer. Elegendő egyszer bejelentkezni a közösségi portál rendszerébe, vagy egy kiegészítőt használni, az érintett online tevékenységét a cég két éven keresztül megfigyeli, ami alapján egy átfogó, személyes profil készül.

Ráadásul a szolgáltató a felhasználókat nem tájékoztatja megfelelően, nem hívja fel figyelmüket erre, nem biztosít döntési lehetőséget. Amennyiben a helyi szolgáltatók nem távolítják el a „Like” gombokat maximum 50 000 euró pénzbírság kiszabását helyezte kilátásba az adatvédelmi központ.

Az adatvédelmi központ vezetője kifejtette, hogy megfigyeléseik alapján számos Facebook alkalmazás törvénysértő, különösen azok, melyek adatait reklám célú elemzésekre használják fel.

A közösségi hálón számtalan alkalmazás, szolgáltatás érhető el, melyek gyakran az érintettek adataival fizetnek a Facebooknak, ahol a világ talán legátfogóbb adatbázisa épül. A vonatkozó előírások betartatása érdekében szükséges a Facebook-alkalmazások további elemzése, értékelése. A hatékonyabb felderítés érdekében együtt kell működni más tartományok és országok adatvédelmi hatóságaival is. Minél szélesebb körben ismertetni kell, hogy milyen kockázatokat jelent adataink kontroll nélküli felhasználása.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .