Adatvédelem az online ágazatban

Jon Callas, a PGP Corporation társalapítója bírálta a webes gazdaság vezető vállalatait bírálta. Véleménye szerint itt az ideje, hogy komolyabban vegyék ezek a cégek az adatvédelmet, ellenkező esetben kormányzati beavatkozás várható, ami súlyos következményekkel járhat az egész ágazat számára.

Elsősorban a Facebook, a Google és a Twitter adatvédelmi politikájában talált kivetnivalót. Jóslata szerint, amennyiben ezek az internetes cégek nem kezdik el komolyan venni az adatvédelmi kérdésekben közösségeik tagjait, vagyis a felhasználókat, akkor a tagok elhagyják őket és azokhoz fognak átpártolni, akik hallgatnak rájuk: a kormányokra. Az állami beavatkozás és ellenőrzés azonban jelentős mértékben le fogja lassítani a technológiai fejlődést és a kreatív embereket más ágazatba száműzi majd. A szakember véleménye szerint a Google és a Facebook nem kezelik ügyfélként a felhasználókat, akik így egyre nehezebb helyzetben vannak és végül kénytelenek lesznek kormányaikhoz fordulni. Különösen a Google+ szolgáltatás jelent problémát, mivel a regisztrálni akaró személyek nem használhatnak álneveket, kötelesek a valódi nevüket megadni.

Callas állítása szerint a Google+ esetében a Google tisztességtelenül jár el, mivel a felhasználói aktivitás anonim módon a magánszféra megsértése nékül is nyomon követhető. De a Google vezetői másként döntöttek.

Talán a legnagyobb probléma az, hogy a felhasználóknak nincs választásuk, hiszen ezen a piacon nincs sok konkurense a Google+ és a Facebook szolgáltatásának. Valódi piaci verseny nélkül a két óriásra nem nehezedik nyomás, az adatvédelme erősítésére.

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .